lördag 6 juni 2009

Dagarna rinner förbi… och jag flyter med

Tack vare en schemaförändring så har vi på arbetet ändrat om ordentligt i turordningarna. Under den övergången fick jag jobba extra mycket. Jag är trött och är i behov av semester. Det har varit segt ett par dagar men nu ser jag ljuset i tunneln, igen.

Ingen rundvandring i Visby innerstad och heller ingen nattfågelexcusion blev det. Men jag är helt övertygad om att det går fler tåg med sånt.

Vi var nere i Botaniskan och letade efter näsduksträdet som står i full blom just nu. Dessvärre hade jag ingen kamera med så det blev inget foto. På vägen ner hamnade vi mitt i alla studentvagnarnas framfart. Det var bara att stanna bilen och vänta. Och det gjorde absolut inget. Jag blev rent av lite sentimental som en gammal tant när jag såg ungdomarnas glädje och festyra.

Nere i norra hörnet av Paviljongsplan, dvs området utanför Botaniska trädgården, har de börjat bygga en ställning som ska visa hur det såg ut med alla träbyggnader vid muren under medeltiden. Jag antar att detta kommer att läggas in i medeltidsveckans teaterföreställning om Valdemar Atterdags brandskattning av Visby. En tanke som slog mig var, hur länge fanns det träbyggnader längs med muren. När plockade man bort dem? Gjordes det gradvis allt eftersom tyckte sig behöva virke/bränsle, eller gjordes ett beslut något specifikt år?

Min mobil gick sönder så efter lite vånda fick jag beställa en ny. Jag var så fokuserad på att jag skulle ha en med bra kamera att jag helt missade att kolla vad resten var. Sen när jag fick mobilen hade den så mycket teknik och ”tillbehör” att det nog krävs en ingenjörsexamen för att kunna förstå och dra nytta av allt. Så den tänker jag skicka tillbaka! Under tiden använder jag en annan avlagd mobil som känns lite för plottrig för mig. Jag behöver tydligare knappar tex. Jag väntar nog ett tag innan jag beger mig ut i mobildjungeln igen.

På måndag är det endast två ynka veckor tills vi ska göra vår drömresa till Norge och jag är ena minuten beredd att sticka genast och nu. I nästa stund tycker jag det hela verkar jobbigt, inte minst avresedagen när man måste gå upp mycket tidigt för att komma med färjan. Kanske problem man överkommer men de finns i tankarna…

torsdag 4 juni 2009

Tiden närmar sig… SEMESTER

Nu har vi äntligen kommit till beslut och även lyckats prova ut vår utstyrsel för vår megaresa till Norge. I alla fall kan man tro vi ska vara borta minst ett halvt år som vi håller på med planering och organisering. Men det är ju en del av nöjet… att vara inför en resa…

Vi hade bestämt oss för en kaffebryggare att ha i bilen eftersom priserna är så höga i vårt grannland men den modell vi köpte och testade vara rena måndagsexemplaret. Så vi reklamerade och fick en ny, som såg lika kasst ut. Så vi köpte en vattenkokare i stället. Då är tanken att vi ska ha frystorkat kaffe med i stället. Och det gör att jag måste tänka postitivt, mycket positivt, eftersom jag har lite svårt att komma överens med den där frystorkade smaken. Men nu har vi testat vattenkokaren och den fungerar bra i bilen. Det räcker precis till var sin mugg.

Jag har varit i en liten svacka inför denna resa. Ska vi verkligen resa så långt och varför ska vi lägga pengar på så dyra resmål. Men sen vänder det snabbt igen och man tänker på det fantastiska landskapet samt den nordnorska kulturen som jag ska få uppleva.

Just nu är det mest resrutten mellan Nynäshamn och Mora som jag tänker på. Har inte varit i Dalarna förut. Vi ska dessutom leta efter Hjortronsylt där som vi ska ha med till våra norska vänner.

Ikväll tänker sambo och jag göra en ny grej. Det är en trädgårdsmästare från Botaniska trädgården som ska ha rundvandring i Visby. Han ska visa på träden och växtligheten i innerstan. Det ska bli intressant.

Eventuellt ska vi till Hörsne imorgon. Det är Världsmiljödagen den 5 juni. Vi ska få höra nattfåglar. Det ska bli intressant. Hoppas vädret blir bra. På prognosen i TV i morse så visade de på ett stort högtryck till helgen. Skulle sitta fint imorgon!

Åter igen så tänker jag på hur fantastiskt min ö är. Här finns allt möjligt att göra som man inte gjort förut. Igår var jag vid Vivesholm i Sanda. Där har jag aldrig varit förut. Dit vill jag åka igen en dag när vädret är bättre. Utforska området lite mer.