lördag 3 januari 2009

Så var det dags…

Nu får det vara slut… nu åker det ut… julgrejerna av alla de slag… Jag har fått min beskärda del av julmys och nu kan det få vara tills nästa säsong om ca 11 ½ månad. Jag har rensat bort allt gammalt jupynt som aldrig används. Det ska till Röda Korset. Sen har jag skaffat en specialkartong att förvara julsakerna i med småtomtar på mot den gamla banankartong jag haft alla år hittills.

Igår åt vi pytt i panna av de sista julmatsresterna. Jag menar att det är den absolut godaste av alla tänkbara pytter.

Sen när sakerna hamnat på vinden och jag fått städa av bostaden så kan jag invänta den nya tiden, VÅREN! Den vill jag ha nu fast jag är tålmodig och kan vänta. Själva väntan inför våren är en del av våren. Man letar efter vårtecken och det första har jag redan fått förnimma, fåglarnas sång har ändrat tonläge en aning.

Så mitt i all denna förväntan om ljusare och varmare tider så kommer den första snön idag. Det är motsägelsefullt men samtidigt en del av väntan och längtan efter nästa fas. Våren är ingen enkel process, ”varför skulle annars våren tveka”, och det är här människans brist på tålamod kommer fram. För vi har bråttom. Men jag har lärt mig att ju saktare våren kommer ju längre varar den och då får man njuta av den längre tid. Så nu ska jag se ut och räkna snöflingorna och tänka att den här fasen kommer snart att vara över den också. Bäst att njuta av det vita vackra även om det kommer en aning sent på säsongen.

Senare idag ska jag ta mig till Östercentrum där en manifestation mot våldet ska hållas klockan 11:00. Kom dit du med!

torsdag 1 januari 2009

2009 Yeaaah

Så kom det då, det nya året. Färskt som den skiraste grönsak om våren. Fast ur led är tiden numera eftersom vi möter våren med allt för tidiga vårtecken. Jag var nere vid Botan (Botaniska trädgården) med sambo igår. Vi vandrade runt och tittade på de allt för tidiga rosorna som stod i knopp och blom!
Vi for sen hem och aftonen gick som de flestas, med god mat och dessert och sen samvaro. Vid tolvslaget stod vi ute och lyssnade och tittade på gratisunderhållningen. Det vill säga gratis för oss eftersom det måste vara stora pengar som sprängdes i luften i natt. Visst är det vackert med detta skådespel men samtidigt kan man inte låta bli att tänka på miljöeffekter och dem som är mycket skotträdda. För att inte tala om alla dessa pengar som bara försvinner ut i tomma intet.

Nåväl, jag stillar nu mina tankar kring detta och blickar framåt. Nåväl nu har vi vänt blad eller snarare bytt almanacka. Så nu kan spelet börja, spelet om 2009. För egen del har jag försökt formulera mig något nyårslöfte och det var miljörelaterat och egoistiskt. Jag ska försöka finna nytt miljövänligare schampo som passar mitt hår och likaså hudvårdsprodukterna ska vara miljömärkta. Låter inte så stort men jag tror det kan bli svårt att finna schampo som funkar. Jag har nämligen mjäll och det är ett riktigt gissel. Kör nu med ett känt mjällschampo som förvisso tar bort mjället och klådan men… håret blir så förbaskat fett av det. Finns det någon som har något vettigt miljörelaterat tips så får den personen gärna maila mig om det!

Jag ska försöka förstå mig på internet-spelet ”Second life” som jag fick tips om för två veckor sen. Jag har skapat mig ett alter ego, en avatar som det heter, och vandrat och flugit runt i spelet och kollat in för att få en uppfattning om vad det går ut på. Men jag får säga att det inte är helt enkelt. Det är ytterst få personer man möter. Mest folk är det där man kan shoppa kläder och alla ser ut som fantasifigurer. Jag har skapat en avatar som ska likna mig så mycket som möjligt (så tråkig är jag), trots det har jag lyckats få ”henne/mig” längre än mitt riktiga jag. Jag är 169 cm lång och avataren är 181 enligt ett måttverktyg jag prövade i spelet. Alla andra i spelet är betydligt högre än jag, det skulle motsvara ca 210 cm i verkligheten. Min dröm är att förstå mig på byggverktygen och kunna bygga på någon mark. Det är bara det att mark kostar pengar, RIKTIGA pengar. Så där tvekar jag lite. Samtidigt tänker jag att det är ju på lek och andra ”lekar” kostar också pengar. Se på alla som spelar hockey, golf, går krogrunda, kör på utflykt med bilen, osv osv. Det kostar också pengar utan att generera något egentligt.

Hur som helst… nu ska jag snart dra iväg till arbetsplatsen, har ett långpass. Verligheten rullar på som vanligt. God fortsättning på den!

onsdag 31 december 2008

2009 bankar på dörren...

Så kom vi då fram till årets sista dag. Jag tycker att summering av det gamla året är på sin plats och beskrivning av darrande förhoppningar inför det kommande 365 dagarna. Jag är mycket nöjd med mitt år. Jag har gjort en trivsam resa i somras som jag kan minnas med glädje. Den gick till Östergötland. Jag har som mål att avverka alla landets landskap och har Västergötland i sikte inför kommande året om inga andra helvilda drömplaner tar över. Tänk så mycket spännande historia och kultur det finns i vårt land.

Jag har även fått komma ut på flera cykelturer runt om på Gotland samt andra utflykter med matsäck och motorfordon. Några, för mig, vita fläckar på ön har jag besökt. Där får jag säga att turen till Bungenäs var extra kul. Ett område som varit avstängt av ”militära skäl” nu öppnats för befolkningen. Där kunde vi låna cyklar som stod olåsta vid grinden. Vi cyklade runt och hann även ta en glass vid kaféet. Så kom jag ut på Falholmen som ligger i Fleringe. Det var lågvatten så det gick att vada ut dit. Gotland kommer aldrig att sluta överraska mig.

På jobbet har mycket hänt. Nya ”brukare” och andra förändringar som påverkar arbetsuppgifterna. Som vanligt är bästa arbetsdagen på hela året den dagen då vi sticker ut ett gäng, personal och ”brukare”, på ön och cyklar en heldag. I år var det turen Hemse - Burs – Rone – Hemse. Vi hyrde cyklar på Hemse Skog & Maskin. Sämre cyklar får man leta efter! Jag skulle rekommendera de som hyr ut cyklar att de själva prövade att cykla på långtur med dem innan de erbjuder sina kunder att hyra dem. Det är inte meningen att man ska ha ont i baken efter 15 minuters cyklande. Det är bara dålig service, inget annat. Men vi lät oss inte nedslås för det utan trampade på i den värsta blåst vi haft under sommaren, styv kuling. En bra dag ändå.

Och så gjorde jag premiär som bloggare. Det började av ett misstag eftersom jag trodde att jag registrerade mig som medlem till en blogg och att det behövdes för att få access till allt material men det visade sig att jag skapade en egen blogg. Lite snopet och förvirrat och jag fick grunna ett par dagar innan jag kunde besluta mig för att prova på. Och på den vägen är det. Jag har verkligen blivit överraskad över att det finns någon/några som vill återkomma och läsa mina tankar om min vardag.

Så nu sitter jag här och ska formulera mina förhoppningar inför 2009. Jag får en bra känsla av siffrorna två noll noll nio. Jag har suttit och tittat på olika semestermål inför året. Jag har fastnat för Västergötland. Dels för att Arn inspirerar mig men också för att Sambo är född där. Dessutom vill jag så gärna prova på att cykla dressin. Men sambo har fått för sig att vi ska åka till Nordnorge och besöka vänner till honom som bor däruppe. I så fall vill jag åka till Trondheim. Nåväl, vi får se. Jag har tittat lite på kartorna och det lär ta lång tid innan vi ens kommer dit eftersom det är lång resväg och vägarna i Nordnorge är rena serpentinvägarna. Sen har vi även Skagen på agendan. Jag har planerat ett ”program” som skulle roa oss båda.

Men främst av allt önskar jag mig kraft att möta de nya utmaningarna på arbetet och energi att få tillbaka min rörlighet i benen. Även om det är skönt att få rätt diagnos hos läkare så är det i sig inte botande utan det är en seg väg tillbaka. Jag är inte van att vara så här orörlig och jag är alldeles för rastlös för att kunna stilla mig hur länge som helst.

Men nu till sist vill jag önska mina trogna besökare ett riktigt GOTT NYTT ÅR!