tisdag 27 januari 2009

Israelerna lever inte som de lär...

Såg på TV igår kväll och såg hur kriget utspelade sig i Gazaremsan och jag förbluffas och undrar vad är det som händer egentligen? Har vi inte lärt oss snart. Vapen löser inga problem, vapen skapar problem!

Det slog mig att vi en gång hade samma hatrelation till vårt grannland Danmark. Ärkefienden hade förlorat mark till Sverige och svenska kungen beordrade folkmord på skåningarna. Jo, det är sant! Man slaktade befolkningen i flera byar. Man skyllde på att skåningarna bedrev det vi idag kan kalla terroristattentat mot svenskarna. Lösningen på det var alltså vapen. Det var på slutet av 1600-talet och än idag hör man då och då om skåningars önskan om att bli ”befriade” från Sverige. Känns det igen?

Likaså var det under andra världskriget. Men beslöt att en viss folkgrupp var ett hot mot samhället. Så lösningen var att bruka våld, våld och övervåld för att förinta den folkgruppen. Känns det igen?

Som kompensation för det judiska folkets lidande på grund av nazistbrutaliteten så ville västvärlden skänka dem det de alltid drömt om, sitt förlovade land. Det fick namnet Israel. Att det redan bodde folk där av olika religiös bakgrund var då underordnat.

Under 1990-talet splittrades landet/unionen Jugoslavien som hade enats som ett resultat av det som hände under andra världskriget. Så dog den ”store ledaren” och unionen splittrades. Man började med att rensa ut den del av befolkningen man ansåg inte hörde till. Man använde vapen och övervåld för att lyckas. Känns det igen?

Så ser vi nu månad efter månad hur Israel begränsar utrymmet för det palestinska folket. Man har till och med tagit deras landområden i anspråk och byggt en mur för att förhindra passage. Känns det igen?

Va fan liknar det? Jo ett GHETTO! Har inte israel lärt sig ett enda skit? Med vilken jävla rätt utövar de utrotningsstrategier mot ett folk som en gång levde sida vid sida med de ursprungliga judarna? SKÄMS Israel !!!! dessutom tycker jag att USA ska sluta sponsra Israel med pengar som i slutänden ändå används till vapen. Vill Israel/judarna bli mötta med respekt så får de ta mig fan visa detsamma mot andra annars är de inte ett skit bättre än sina belackare under andra världskriget!

Jag kommer att bojkotta Israeliska produkter tills det blir någon ordning och respekt för palestinierna. Och det inte för att vapenglada Hamaz härjar där utan för att civila är det som drabbas, inga andra

2 kommentarer:

Ewa sa...

Judarna är lite listiga och använder andra länder som omförpackare för sina produkter och när du köpter tror du kanske du köpter typ Spanskt. Så är det i alla fall med Avocado och frukten sharon. Just för tillfället har jag inte koll på mer man kolla noga. Och jag håller helt med dig i att bojkotta dem. Förtryckare vem som skall inte ha luft.

Elisabeth Molin sa...

Instämmer helt med Lotte