onsdag 4 mars 2009

Nu börjar det bli skämmigt att vara svensk!

Först roffar storpamparna åt sig bonuspaket av gigantiska mått och sen ska arbetarna gå ner till 80 % för at få företaget att ”klara krisen”? Ska svenska välfärden sjunka under alla värdighetsgränser och skapa såna klyftor att vi får oro i samhället. För inte tror väl någon på allvar att de lågavlönade kommer att tiga och lida i längden. Nej de värvas för fullt av organisationer och politiska grupperingar som inte kommer att gynna Sverige i längden. Och det är beroende på vilka som är de svagare som avgör vilka organisationer som kommer att göra sig starka, är du beredd på det?

Missnöjet kommer att breda ut sig och hetta till. En dag kommer det att koka över och då blir det inte självklart att du/vi får behålla den typ av samhälle du/vi har idag. Är det vad som pampar och skumögda politiker önskar sig av Sverige? Att vi sjunker ner i dyn för att sen dras upp av ondskefulla krafter som inte vill annat än hat och våld?

Gotlands Kommun har valt att skapa en campingplats för hemlösa i Visby. Hur skamligt är inte detta? Har vi helt tappat all omtanke om de som hamnat på sned i livet? Är detta bara början på en nedåtgående spiral. I så fall kan man bara känna sorg över Sverige. Den stolthet som Sverige gärna visar upp utomlands bygger till stor del på vår välfärd. En välfärd som kommer ALLA till del. Ett land är inte starkare än sin svagaste länk, glöm inte det!

Hur lågt ska vårt land sjunka innan vi inser att vi håller på att skapa normer och värderingar som ger oss ett allt mer ojämlikt samhälle och där faktisk fattigdom kommer att breda ut sig. Ett samhälle där våld och rädsla får fäste.

Jag skäms över mitt land när jag läser om såna här saker i tidningarna. Jag skäms för att det finns så giriga och egoistiska människor och som inte kan se till sin nästa. Tyvärr har många ungdomar gått på allt snack om att den rike mannens liv är att eftersträva. Att bara man röstar på den rike mannens parti så ska man själv få det bättre. Längre näsa kan ingen ungdom få! Dessutom har man systematiskt försvagat facken. Till och med våra fackliga pampar verkar ha försvagats och nöjda med sina feta löner eftersom de så sällan hörs när det sker nedskärningar och orättvisor på arbetsplatserna runt om i landet.

Ja, Sverige verkar allt mer få ett pampvälde som liknar de kriminella motorcykelgängens regelverk och metoder. Hur gick det med den svenska drömmen som våra mor- och farföräldrar hade? Den om att alla har ett lika värde, att alla ska ha tillgång till skola, vård och omsorg. När ska Sverige vakna från sin prozaksömn och inse att de håller på att fastna i en mardröm?

Inga kommentarer: