måndag 3 november 2008

Mogen kvinnas modeblogg

Jag har sett att en blogg med självrespekt ska ha en modeblogg. Så nu vill jag dela med mig av mina erfarenheter av mode och kombinationer av kläder. Jag har ju några år på nacken och har därför kanske något att förmedla till alla nybörjare. Idag väljer jag att lyfta fram kläder för hemmabruk. Det är alltid lika trivsamt att ha en bekväm och funktionell klädsel i hemmet. Det första man får göra är att sortera ut hur man gör för att softa och vad man för övrigt gör i sitt hem. För egen del trivs jag bara av det faktum att jag är ledig. Jag kan utnyttja tiden till att städa, tvätt, laga mat eller bara slappa. Oftas väljer jag det senaste alternativet. Då är det bra att ha ett klädesplagg som är inköpt för ändamålet så man inte måste jobba in plagget för att få det att passa för ens syften. Jag vill här visa upp tre av mina ledig-tid-klädsel. Du kommer att få se tre alternativ. Jag ska väl inte behöva säga det men jeans är en BIG NONO som slapparklädsel.

Den första och äldsta, är faktiskt min favorit. Det är en byxa av frotté-aktigt material med en dragsko i midjan som tar hänsyn till hur många äppelkakor man tryckt i sig. Byxan har en underbar patina på knä och bak. En patina endast tidens tand kan åstadkomma. Låt dig inte luras att köpa färdigpatinerad byxa. Det lönar sig inte. Du måste göra jobbet själv för att få det rätta ”hänget”. Den här byxan är extra fin när jag stoppar in byxbenen innanför strumporna, då har jag… vips… förvandlat dem till en kosackmodell. Det skulle jag dock rekommendera att man tar bort om/när man går ut med soporna. Alla människor förstår inte modeeffekterna.


Den andra byxan har en tjockhet i materialet som gör dem extra varma när man är trött och frusen. De är också extra breda så att det finns gott om uppvärmd luft runt benen. Det är en mörkblå färg som passar bra när man är extra slapp för då syns inte kaffefläckar som kan uppstå när man halvligger i soffan och fikar. Om du tittar extra noga så ser du en annan fiffig lösning jag kommit på. Om snöret i dragskon i midjan gått sönder och blivit för kort. Misströsta inte! Använd påsklämma. Ja, du läste rätt, påsklämma! Jag har valt en vit här men det är valfritt vilken färg man vill ha. Man kan ju matcha tröja och strumpor om man vill.
Den sista och yngsta byxan är en härligt mossgrön mjukis. Det finns en cool revär i sidan som knappt syns men när jag köpte dem såg jag det och den känslan håller än. Den känns så rätt nu när höstrusket sätter in. I den här behöver jag inte tveka om jag ska gå ut med soporna. Det finns en dragsko nere vid byxbenen också så man kan välja att ha dem åtdragna eller ej. Åtdragna så håller de värmen bättre men, om man håller dem öppna så blir de breda och snörena knäpper så sött mot parketten när jag går ut i köket efter mer kaffe.

Jag hoppas du fått några bra tips för dina hemmabyxor. Jag förstår att detta är en succé men jag kan tyvärr meddela Stureplansgruppen att jag är upptagen och har inte tid att besöka Stockholm. Men förstås om ni absolut vill se mina kreationer så visst, jag ska kolla i min agenda…
p.s. du får gärna tycka till om vilket av mina byxor som du tycker verka bäst...

5 kommentarer:

Elisabeth Molin sa...

Nu blev det svårt, vet inte riktigt vilken av modellerna jag skulle ha valt. Jag tror den sista är den modellen som skulle passat mig bäst. Färgen så att fläckarna inte syns och slaffset nere vid benen. Jag hade en gån en med slaffstrådar nere vid benen OCH tunga runda åtdragnings grejer som lät väldig hemtrevligt när jag släpade runt i huset.
Vad jag nu undrar över är - Vad du har upptill. En liten kort söt topp (som gick en bra bit nedan förbi midjan när du köpte den - men som nu slutar strax under bysten) (Hmm... fast kanske även de numera slutar en bit under midjan). Eller har du en underbart mjuk kofta utan besvärande knappar.
Och nertill på fötterna. När får vi se dina olika hemmamodeller.
Och sist men inte minst - den lättskötta hemmafrisyren.
Väntar med spänning

Lotte Jensen sa...

jag har planer på att modeblogga (som det heter) om mina strumpor och om överdelar... men du får stilla dig... men snart.. i en monitor nära dig så...

Anonym sa...

Hel härligt modeblogg som jag kommer att följa med spänning. Jag har lite i den vägen oxå men inte lika raffinerade knäppande grejor. Mina sitter mer uppe på halva benen och retar grannar när jag är ute med sopor. Jag har så varma fötter och så har jag målat naglarna i Florida och det måste jag ju visa. För någon solbränna fick jag ingen.

Anonym sa...

Äntligen en vettig modeblogg ;)

Gitte sa...

Som sagt, allt är ett mode bara det finns någon som skapar. Och jag kan tycka att hemmaplagg inte fått tagit plats riktigt. Men som i ditt tidigare inlägg om huvudbonader. Då kan man räkna schalen till en hemmabonad, man orkar ju inte fixa håret när man ska slappa. väntar med spänning på nästa för att få min självkänsla här hemma en puff